Damla Koray, babasının cenaze töreni için henüz bir planlama yapılmadığını ancak ilerleyen günlerde hayranları için bir anma etkinliği düzenleneceğini bildirdi. Damla Koray, babasına duyduğu sevgi ve saygıyı şöyle dile getirdi:

“Seni baba deyip bağrına basan canlar, güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet. Dilerim bu dünyada bulamadığın barış ve huzuru başka bir dünyada bulursun. Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu rockın mucidi, sevgili babam… Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam. Eminim ‘senin çocuklar’ da ülkelerini, kültürlerini ve onlara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. Hakkını helal et.”

İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı
  • Çocuk yaşlarda müzikle tanıştı 1941’de İstanbul’da doğan Erkin Koray, müzik eğitmenliği yapan annesinden piyano dersleri aldıktan sonra gitar çalmaya başladı. 1950’li yıllarda arkadaşlarıyla “Erkin Koray ve Ritimcileri” adlı grubu kuran Koray, dönemin popüler şarkılarını seslendirdi. Liseyi bitirdikten sonra 1960’lı yıllarda amatör olarak müzik yapmaya devam eden Koray, askerlik sonrası Almanya’ya gitti ve “The Hiccups” isimli grupta gitarist olarak çalıştı. Koray, 1966’da İngilizce şarkılardan oluşan ilk 45’liğini çıkardı ancak satış rakamları beklentilerini karşılamadığı için bundan sonra Türkçe şarkılar yapmaya karar verdi.

  • “Kızları da Alın Askere” ile ünlenen Koray’ın 1967’de çıkardığı “Kızları da Alın Askere” ve “Aşk Oyunu” şarkılarının yer aldığı 45’lik plak Türkiye çapında büyük ilgi gördü. Koray, 1969’da “Yeraltı Dörtlüsü” adlı grubu kurarak yeraltı müzik akımının öncüsü oldu. Bu grupta Jethro Tull, Pink Floyd ve Cream gibi grupların şarkılarını Türkçeye uyarladı. 1971’de Almanya’da tanıştığı bas gitarist Jerzy Ziembrowski ile “Super Group” adlı psikadelik rock grubunu oluşturan Koray, 1973’te solo kariyerine devam etti. Koray, solo kariyerinde 15 albüm çıkardı ve “İlla Ki”, “Deli Kadın”, “Tek Başına”, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki”, “Arapsaçı”, “Fesupanallah”, “Şaşkın”, “Sevince” ve “Yalnızlar Rıhtımı” gibi kendi bestelediği şarkıların yanı sıra “Cemalim” ve “Köprüden Geçti Gelin” gibi uyarlamalarla da büyük beğeni topladı.

  • Yeni albüm müjdesi vermişti Erkin Koray, vefatından bir ay önce sosyal medya hesabından yeni bir albüm hazırladığını duyurmuştu. Türk rock müziğinde birçok yeni nesil gruba ilham veren Erkin Koray, İsrailli heavy metal grubu Orphaned Land tarafından “Türk rockının babası” olarak nitelendiriliyordu. Koray, ayrıca Orhan Gencebay ile birlikte elektro bağlama geliştirerek Türk müziği tarihine adını yazdırdı.