Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta, ekonomik dar boğazdan geçilen bu süreçte Şanlıurfalıların halk ekmeğe ulaşma konusunda yaşadığı sorunları ve bu sorunlara yönelik çözümlere değinerek neler yapılabileceğini anlattı.

"Urfa'da halk ekmeğe ulaşmak zahmetli ve sıkıntılı"

İstanbul'da için kuvvetli sağanak uyarısı İstanbul'da için kuvvetli sağanak uyarısı

Polat, "HÜDA PAR olarak bu hafta toplum olarak hürmet ettiğimiz, herhangi bir yerde gördüğümüzde öpüp temiz bir kenara bıraktığımız, kırıntılarının bile zayi olmaması için önemsediğimiz ekmeğimiz hakkında konuşacağız" diyerek şunları söyledi:

"Urfa Halk Ekmeği, Bursa Halk Ekmeği… Bu iki ilimizin nüfus oranları hemen hemen aynı olmasına rağmen halk ekmeğine ulaşabilirlik yönünü konuşacağız. Ekonomik dar boğazdan geçtiğimiz bu süreçte, alım gücünün düştüğü bugünlerde ekmek alımı her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Hele hele Urfa'mızın dar gelirli vatandaşları, mevsimlik tarım işçilerinin yoğunlukta olduğu ilimizin durumu göz önüne alınınca ne demek istediğimiz daha fazla anlaşılacaktır. Tarımın ve buğdayın başkenti olması gereken bir ilde düşünün ki ekmeğe ulaşmak, bir başka yere, bir başka ile göre çok daha fazla zahmetli ve sıkıntılı."

"Urfa'da halk ekmeğe ulaşım nokta sayısı sadece 22"

Polat, "Urfa'mızın nüfus oranına eş değer niteliğindeki Bursa ilimizde günlük halk ekmeği 300 bin adet çıkıyor. Ekmeğe ulaşabilirlik nokta sayısı ise 450 ile 500 arası. Urfa'mızda ise günlük ekmek sayısı 50/60 bin. Ulaşabilirlik nokta sayısı ise 22 adet. Evet, yanlış duymadınız 22 adet. Biz de bu konuda araştırma yaptığımızda sizler gibi şaşırdık. Satış noktalarının yetersizliği çok fazla. Halkımızı düşünerek 'Sosyal Belediyecilik Hizmeti' ile halka ekmeği uygun fiyata vermek elbette ki herkesin takdiri ile karşılanır. Ama yine takdir edersiniz ki, bu hizmet çileye ve eziyete dönüşmüş ise ne kadar arz etsek de talep olmayacaktır." dedi.

"Çok hızlı bir şekilde satış noktaları arttırılmalıdır"

Belediyenin çözüm olarak bakkal ve marketlerle anlaşmalar yapmak suretiyle acilen satış noktalarını artırması gerektiğinin altını çizen Polat, "Düşünün ki yaşlı, çocuklu anne uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmak için 1,5 - 2 kilometre yürümek mecburiyetinde kalıyor. Ya da ilk zamanlarda kuyrukta bekleye bekleye canından benziyor. Bu çilenin, eziyetin son bulması için; ulaşabilirlik noktalarının çok hızlı bir şekilde arttırılması gerekiyor. Tam kapasiteli 100 bin daha kaliteli ekmeğin çıkarılması için tam mesai yapılıp talebin daha fazla oluşması için gerekli adımların çok hızlı bir şekilde atılması gerekir. Bu talebin hızlıca yayılması için bakkal ve marketlerle belediyemizin anlaşmalar yapıp nokta sayısını çoğaltarak çözüm bulması lazım. Böylelikle hem mahalledeki bakkallar ve marketler halk ekmeği ile ekmeğini çıkaracak hem de vatandaşlarımız en yakın bakkal ya da markette ekmeğe ulaşabilme kolaylığına kavuşacaktır. Bu iki çözüm odaklı basit adımla var olan ekmek sorunu kısmen de olsa çözüme kavuşacaktır. Çözümü bulan Bursa'ya selam, adım atacak olan Urfa'ya kelam. Takdir halkımızın." diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha