Olgun, İstanbul’da öğretmenlik yaptığı dönemde vegan beslenme şeklini benimsediğini ve memleketinin yöresel lezzetlerine duyduğu özlemi gidermek için bu tarifleri sebze ile hazırlamaya karar verdiğini belirtti.

Olgun, Diyarbakır’ın meşhur yemekleri olan içli köfte, lahmacun, ekşili dolma, serbizer, elma düzmesi ve ciğer kebabını sebze ve baharatlarla hazırlayarak vegan versiyonlarını yaptığını söyledi.

Olgun, “Vegan beslenirken en çok et ile pişen yemekleri özlüyorsunuz. Ben de yöreye ait çok sevdiğim yemekleri vegan nasıl yapabilirim diye araştırdım. Şimdi hazırlayıp, pişiriyorum. Arkadaşlarıma da tattırıyorum ve herkes çok beğeniyor.” dedi.

Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı
Diyarbakır’da su tasarruflu peyzaj projesi başladı
İçeriği Görüntüle

Olgun, vegan beslenmenin sağlığa faydalarından da bahsederek, “Vegan beslenme şeklinde sağlıklı yağlar tercih edildiği için, kalp sağlığı korunmaktadır. Öğünler daha düşük kaloride hazırlanacağı için kilo alımına da engel olunabilir.” diye konuştu2.

Olgun, ayrıca görev yaptığı okulda da öğrencileriyle bu alanda hazırladığı projeler olduğunu ve TÜBİTAK’a sunduğu bir projenin onaylanmasını beklediğini ifade etti.

Olgun, “Hem küresel değişimi, dinamiği dikkate alacağız hem de ağzımızın lezzetini bozmamaya çalışacağız. Damak tadını ve alışkanlıkları değiştirmek zor. Ama evimde bunu başardığımı düşünüyorum. Çocuklarım yaptığım yemekleri yiyor ve etli zannediyor.” diye ekledi.