Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu (Qızılzîyaret) köyü Yaylacık mezrasında, sıcakların 35 dereceyi aştığı temmuz ayında, bazı çiftçiler, geleneksel yöntemleri tercih ederek ürün hasadına devam ediyor. Biçerdöver kullanımının mümkün olmadığı arazilerde, çiftçiler tırpanlarla emek yoğun bir şekilde hasat yapmaya devam ediyor.

Çiftçi Reşat Kılıç, her yıl arazilerindeki 5 dönümlük alanı tırpanlarla biçmek zorunda kaldıklarını ve bu çalışmanın yaklaşık 1 hafta sürdüğünü belirtti. Biçerdöverin giremediği bölgelerde, çamur veya çimen gibi sebeplerle tırpanla hasat yapmak zorunda olduklarını ifade etti. Kılıç, bu zorlu çalışmaların kendilerini zorlasa da mecbur olduklarını ve her yıl aynı şekilde ürünlerini biçtiklerini söyledi.

Op. Dr. Aydoğan: Obezite, çağımızın pandemisi sinsi bir hastalıktır Op. Dr. Aydoğan: Obezite, çağımızın pandemisi sinsi bir hastalıktır

Hasat sonrasında ise çiftçiler, balyaları kamyonlara yükleyerek taşıyorlar. Reşat Kılıç, biçerdöverin girebildiği yerlere girdiğini ancak bazı bölgelere giremediğini ve bu noktalarda tırpanın tek çözüm olduğunu belirtti. Tırpanla yapılan bu çalışmanın ardından balya makinesiyle balya yapacaklarını ve daha sonra bu balyaları kamyonlara yükleyeceklerini dile getirdi.