Eğitim programı, pasta ve baklava imalathanelerinde çalışanların daha kaliteli ve hijyenik ürünler sunmalarını amaçlıyor. Eğitim, Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimde, kişisel temizlik, işyerlerinde hijyen kuralları, işyerlerinin ve kullanılan alet ve ekipmanların temizliği, üretim teknikleri gibi konular anlatıldı.Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim programı, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak için düzenli olarak devam edecek. Eğitime katılan sektör çalışanları, aldıkları bilgilerden memnun olduklarını ve uygulamaya geçireceklerini belirttiler.
Diyarbakır’da hijyen eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik hijyen ve temizlik eğitimi düzenledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir